Идеи за разходка

Регионът на Родопите е изключително интересен и впечатлява с богата история и разнообразни възможности за екскурзии. По време на престоя си в Belmont Ski & Spa Hotel можете да посетите:

  • Ягодинската пещера е изключително красива и интересна. Характерни за нея са множеството разнообразни образувания: сталактити, сталагмити, сталактони, хелектити, синтрови езера, леопардова кожа, дендрити, драперии и едни от най-уникалните от тях – пещерните перли. Има три основни нива и две междинни, като общата дължина на туристическата обиколка е 1100 м.
  • Дяволското гърло е една от най-старите пещери в България. В нея ще намерите и най-високия подземен водопад на Балканите. Историята ѝ и мистериозните събития, които се крият зад нейните стени, от хилядолетия вълнуват човешкото въображение.
  • Чудните мостове са уникален скален феномен. Образували са се вследствие на срутването на тавана на дълбока карстова пещера. Извисяват се на 1450 м надморска височина, точно под връх Голям Перелик.
  • Бачковският манастир се намира близо до град Асеновград. Основан през 1083г., той е един от най-старите манастири на Балканския полуостров. Запазените в него уникални архитектурни и художествени паметници са ценни за цялата православна култура.
  • Асеновата крепост е изградена на непристъпна скала в началото на прохода, свързващ Тракия с Беломорието. Стратегическото разположение и естествената защита на местността е използвана още по времето на траките. Асеновата крепост дава ясна представа за средновековните укрепителни съоръжения и пренася посетителите в тези отдавна отминали времена.